woensdag 19 februari 2014

Quiz met vragen over China en ontwerpen van een Chinees bankbiljet

Vandaag hebben we vragen over China beantwoord in een kleine quiz. De kinderen wisten bijna alles!
Daarna hebben we met de kennis die we nu hebben, een Chinees bankbiljet ontworpen. We zien dan Chinese tekens, pagodes, tempels, draken en ook het yin en yang teken ontbreekt niet. Het is duidelijk wat er indruk op de kinderen heeft gemaakt. In China maakte men vanaf de 14e eeuw de eerste bankbiljetten ter wereld.

                               

We hebben even genoemd welke grote uitvindingen uit China komen: papier, de drukpers, het kompas, buskruit en later vuurwerk. Verder denken we bij de productie van rijst, thee, zijde en aardewerk in eerste instantie ook aan China. 

                               

Morgen willen we de film ' Mulan'  gaan kijken. Het is het verhaal van een bijzonder dapper Chinees meisje wat de plaats van haar zieke, oude vader inneemt als hij tot de oorlog geroepen wordt. Ze komt in hachelijke situaties terecht waar ze zich wonderbaarlijk uit weet te redden. Het einde verklappen we niet, alleen dat de keizer erg blij met haar is! Zo naderen we de afronding van het project. Morgen gaan we een hele mooie tentoonstelling klaarzetten waar iedereen naar mag komen kijken. De kinderen zijn erg trots op alles wat ze gemaakt hebben en wij natuurlijk ook! U komt toch zeker ook naar de presentatieavond?


                               

Geen opmerkingen:

Een reactie posten